14:45

Valbo HC

Referat: Hofors HC - Valbo HC

Den här fredagen var andra gången på kort tid som vi mötte de redan klara serieledarna i Valbo HC. Förutsättningarna såg dock helt annorlunda ut än vid bortamötet för någon vecka sedan. HHC kom med ett rejält förstärkt lag som tyvärr inte hunnit varken träna eller spela ihop sig. Valbo lär ockås ha förstärkt sitt lag inför det positiva kval som laget snart går in i. I Hofors saknades Liam Frisk och Tobias Wallin sedan sist men Filip Sarlind var tillbaka och nyttjades flitigt i både boxplay och Powerplay. Jegor Romanov och Srdjan Subotic var på landslagsuppdrag och ej tillgängliga. Mattias Olofsson anslöt till uppställningen denna kväll. Tyvärr var Edin Muminovic sjuk så vi fick rulla på fem backar med Rico Marder Velja långtidsskadad. Den fjärde linan saknade center denna kväll. Valbo kom till spel med fyra kompletta kedjeformationer och tre backpar.

Hofors börjar matchen bra och hotar Valbo rejält i snabba omställningar även om Valbo har lite mer puck än hemmalaget. När # 14 Emil Eriksson i hemmalaget blir utvisad efter 2.45 för tripping tror nog det flesta att det skulle ringa bakom Jim Elfsberg i hemmalaget men istället fångar Isak Hultman upp pucken och spelar den till Isak Hansson-Johansson som lurar ett par Valbospelare och ensam med Valbos keeper Anton Larsson gör han inget misstag. Steelers tar ledningen med 1-0 i numerärt underläge. Laget klarar sedan ut resterande del av utvisningen på ett bra sätt. När lite mer än fem minuter har gått åker kapten # 25 Linus Hedström ut för en tripping och boxplay börjar bra men vi blir lite övermodiga och tappar pucken på väg framåt. Valbo vänder blixtsnabbt på spelet och med ett fint pass från Max Pålholm får SImon Andersson nästan tomt mål att skjuta på då # 1 Jim Elfsberg inte hinner flytta över. Lite slarvigt och onödigt när vi börjat matchen så bra. Vi krånglar till spelet lite igen istället för att spela enkelt. Vi får chansen två ggr i numerärt överläge men lyckas inte få till något mål samtidigt som vi även dödar ett boxplay när # 11 Isac Enmarker sitter på botbänken för hooking. En jämn period som slutar 1-1 och kanske är Valbo lite skakat av ett piggt HHC som inte tvekar att gå framåt. Skotten slutar 9-10 till Valbo.

Andra perioden har inte varit Hofors paradgren denna säsong och i andra perioden stampar Valbo gasen i botten. Gissar att ledarna i Valbo inte var helt nöjda med första perioden. Perioden börjar med ett lagstraff för Valbo med för många spelare på isen men vi lyckas inte alls i PP denna kväll. Anton Larsson gör ett par kanonräddningar och är riktigt bra under hela kvällen för det fanns verkligen bud på fler mål denna kväll från hemmalagets sida. Det dröjer bara ett par minuter innan Valbo tar ledningen med 3-2 genom Julius Holinder. Valbo håller i taktpinnen perioden igenom där man får långa anfall på hemmalaget som dock inte är ofarliga i omställningar och kontringar. Hemmalaget håller tätt fram till 17:20 då Joel Carlsson gör 3-1 för bortalaget och uppförsbacken börjar kännas brantare. Skotten vinner Valbo klart denna period med 14-6.

Matchen känns dock inte alls körd efter två perioder och med en snabb reducering i tredje skulle vi kunna göra match av det. Tyvärr gör vi det som tränare Elfsberg inte ville se i intervjun vi gjorde innan match. Vi skulle hålla oss ifrån utvisningsbåset då vi möter ett starkt lag som Valbo. Istället börjar vi tredje perioden med två utvisningar och hamnar i boxplay 3 mot 5. # 2 Isak Hultman och " 19 WIlgot Heldevik-Klein får sitta i utvisningsbåset. Vi kämpar bra men till slut blir det för svårt och Valbo gör både 1-4 och 1-5 i samma numerära överläge och det är god natt för denna gång. Joel Carlsson gör sitt andra mål och Max Grundel nätar för 1-5. Hofors fortsätter att vara farliga och vi skapar flera lägen där Anton Larsson tvingas visa upp sina kunskaper. Till slut med tio minuter kvar så får # 4 Viktor Davidson hål på Larsson och vi reducerar till 2-5. Släkten är dock värst och med fyra minuter kvar så stänger Hoforsbekantingen Johan Eriksson matchen genom att göra 2-6. Skotten slutar 13-8 till Valbo vilket ger totalt 37-23 till Valbo.

Sammanfattningsvis så finns positivia tendenser både i första och tredje perioden men de individuella misstagen kan vi inte göra mot ett så bra lag som Valbo och vi har heller inte råd att sitta i utvisningsbåset på det sättet som vi gör. Det kostar oss matchen i början av tredje perioden. Mer disciplinerat spel och enklare spel i egen zon kommer krävas i kvalserien som kommer. Marcel Kanera såg riktigt bra ut och Patrick Tschernitz fick inte mycket istid men jobbade stenhårt när han fick vara på banan. Isak Hansson-Johansson är briljant i sina stunder som vanligt. Kedjan med Enmarker, Sjödin och Lengstam blixtrade till vid flera tillfällen. Viktor Davidsson gör mål för andra matchen i rad vilket är positivt. Vi får förhoppningsvis hem två starka poängspelare i form av Jegor Romanov och Srdjan Subotic till kvalet och de kommer förstärka laget. Nu väntar en vecka av träning och förberedelser med matchfri dag på tisdag.
Nya tag mot Gävle GIK på fredag och dags att vinna då.